Account
Logo
Zoeken
9.3 °C
Johannes van der Kooi (94) is oudste Doortrapper
Wethouder Gelbrig Hoekstra feliciteert Johannes van der Kooi met zijn titel Oudste Doortrapper

Johannes van der Kooi (94) is oudste Doortrapper

vr 28 mei 2021, 12.29 uur

ALDTSJERK - De 94-jarige Johannes van der Kooi uit Aldtsjerk is de Oudste Doortrapper van Tytsjerksteradiel. Hij ontvangt daarvoor de Doortrapper-bokaal. Doortrappers zijn ouderen (70 jaar en ouder) die regelmatig fietsen. Doel van het project is om senioren te stimuleren zo lang en veilig mogelijk te blijven fietsen.

Voor het project 'Doortrappen' gingen High Five sportstimulering en gemeente Tytsjerksteradiel op zoek naar de oudste Doortrapper van de gemeente. Er waren 22 aanmeldingen voor deze titel. Het verschil in leeftijd tussen Van der Kooi en de nummer twee was slechts 9 dagen. Van der Kooi is opgegeven door zijn dochter. Van der Kooi fietst met dorpsgenote en vriendin Anna Miedema (86 jaar) heel wat af in de omgeving en andere provincies. Ook doet hij zijn boodschappen op de fiets. “Er zijn hier genoeg mooie routes. Maar soms mogen de fietspaden wel wat breder”, zegt Van der Kooi.

De komende maanden organiseert de gemeente Tytsjerksteradiel in het kader van Doortrappen diverse fietsactiviteiten om ouderen zo lang en zo veilig mogelijk te laten fietsen. Dit is een samenwerking van High Five sportstimulering en de afdelingen verkeer en cultuur van de gemeente. Ook het Regionaal orgaan verkeersveiligheid Fryslân is hierbij betrokken.

Het project Doortrappen is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Gemeente Tytsjerksteradiel werkt in dit project samen met gemeente Achtkarspelen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum





regionaal nieuws

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid