Account
Logo
Zoeken
6.9 °C
© Jochem Wiersma

Zorgpension Sionsberg Dokkum officieel geopend.

wo 26 mei 2021, 20.25 uur

DOKKUM - Woensdagmiddag is in Sionsberg Dokkum het Zorgpension Dokkum officieel geopend door wethouder Douwe Jouke de Vries en cliënt de heer Pranger.

Hoewel het Zorgpension al vanaf januari open is, was vanmiddag dan eindelijk de officiële opening, door het onthullen van de naam in de hal op de tweede verdieping.

Op de voormalige afdeling B2 (interne en later ook chirurgie) zijn 6 éénpersoons- en 5 tweepersoonskamers ingericht. Hier biedt een team van 14 verpleegkundigen, verzorgenden IG en een coördinator 24 uur per dag en 7 dagen in de week hulp aan mensen die kortdurende eerstelijnszorg nodig hebben.

Hoe prachtig is het dat in het voormalig ziekenhuis De Sionsberg, die In 2014 falliet ging, nu een vleugel weer in gebruik is genomen om 24/7 zorg te verlenen aan mensen uit de regio waarvoor het ziekenhuis, mede door de grote inzet van de bevolking destijds, ooit is gebouwd.

En dat de mensen uit de regio graag in Sionsberg willen werken bleek wel uit de kleine 80 sollicitaties die binnen kwamen om bij Zorgpension locatie Dokkum te gaan werken. Een luxe positie zo verteld coördinator Binny Dijkshoorn. Met zoveel aanmeldingen konden we de juiste mensen kiezen wat de zorg aan de patiënten weer ten goede komt.

Maar voordat de vleugel in gebruik kon worden genomen moest er naast het verven nog het nodige aan de veiligheid gebeuren. Zo moest er aan de brandveiligheid het nodige gedaan worden omdat die niet meer aan de huidige eisen voldeed en ook de noodverlichting werd aangepast.

Veel lof was er van directeur Zorgpension René van de Wetering aan het adres van de gemeente Noardeast-Fryslân. Met name de aanpak en de snelheid waarmee het vergunningstraject door de gemeente werd opgepakt, is iets wat Van de Wetering bij de andere locaties nog niet had meegemaakt.

Zorgpension ontlast met hun werkwijze de ziekenhuizen en de huisartsen door de zorg voor hun patiënten over te nemen. In nauw overleg met de patienten, mantelzorgers en professionals wordt er gewerkt om de patiënten in een prettige omgeving hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid terug te geven voor een veilige terugkeer naar huis.

Bij het herstelproces wordt vaak de hulp ingeroepen van lokale behandelaars, zoals huisartsencentrum Dokkum, Service Apotheek Dokkum, Dieetzorg Friesland, fysiotherapie GRIP, ergotherapeuten en zo nodig andere behandelaren. Zorgpersion heeft naast de locatie in Dokkum nog vijf vestigingen in Baarn, Bergambacht, Rotterdam, Woerden en Zoetermeer.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal


Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.5%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.5%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
18.4%
Geen mening  
28.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!