15,5 °C

Politie wacht thuis bij 70-jarige tot oplichter komt

za 22 mei 2021 22.00 uur

TIJNJE - Dankzij een alerte 70-jarige vrouw uit Tijnje wist de politie vrijdag een 33-jarige oplichter uit Groningen in de kraag te vatten. De man zou 'namens de bank' de bankpas komen ophalen. Hij schrok zich een hoedje toen hij direct door de politie werd verwelkomd aan de deur. De man werd daarbij onwel en moest ter observatie een nacht in het ziekenhuis in Heerenveen verblijven.

De oplichting begon toen de 70-jarige vrouw meerdere neptelefoontjes ontving van haar bank. Er werd verteld dat haar pinpas was gebruikt bij frauduleuze praktijken en dat de pas met spoed opgehaald moest worden door iemand van de bank. Ook moest ze de pas doorknippen maar de chip intact laten. Degene die de pas zou komen ophalen gaf een 'unieke code' zodat het vertrouwd zou zijn dat de pas afgegeven kon worden.

Wachten

De vrouw begreep dat er sprake was van oplichting en had in de tussentijd ook de politie gebeld. De politie kwam gelijk in actie en ging met twee agenten in burger naar de woning aan de Rolbregedyk. Daarna begon het wachten. Na veel geduld en meerdere telefoontjes kwam de Groninger op een zeker moment opdagen. De man is aangehouden op verdenking van oplichting toen hij de woning binnenliep. De telefoon en de auto van de verdachte zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.

Omdat de man vanwege de onwelwording vrijdagnacht in het ziekenhuis verbleef, is hij pas zaterdag overgebracht naar het arrestantencomplex voor verder onderzoek en verhoor.

 

Regionaal nieuws