15,5 °C

Op de foto van links naar rechts: Kornel Poelsma van De Groot Vroomshoop, Eva Visser, Thijs Praamstra en Andries Bouwman

Start nieuwbouw azc-school Papilio in Burgum

vr 21 mei 2021 20.50 uur

BURGUM - De start van de nieuwbouw van azc basisschool Papilio in Burgum werd woensdag gevierd. De officiële start van de bouw werd in klein gezelschap gevierd, maar wel digitaal gevolgd door alle kinderen van de school. De school krijgt bij de ingang en in de screens regenboogkleuren, vanwege de kleurrijke doelgroep. Papilio is een school waar kinderen onderwijs krijgen die de Nederlandse taal nog niet beheersen. Een deel van de kinderen woont op het AZC in Burgum en een deel van de kinderen woont in de regio.

Na het bewonderen van de contouren van de school op de bouwplaats kwam wethouder Andries Bouwman tevoorschijn met de gouden pot (aan het eind van de regenboog) die hij op de bouwplaats gevonden had. In deze gouden pot zat voor alle kinderen van Papilio een traktatie. "Ik wil een compliment geven aan alle partijen voor de goede samenwerking in het traject om te komen tot deze nieuwbouw", zegt wethouder Andries Bouwman.

De gemeente Tytsjerksteradiel heeft flink meebetaald aan de voorbereidingen van de nieuwbouw van de school. Zo zou de school eerst een plek krijgen in de oude sportkantine van VV Bergum. De gemeente kocht de kantine voor 235.000 euro maar het gebouw bleek niet geschikt te zijn voor een school. De gemeente draaide daarna ook op de sloop van de kantine.

Het schoolbestuur heeft ingestoken op een duurzaam gebouw. Aannemer de Groot Vroomshoop heeft gezorgd voor circulair gebruik van materialen. Thijs Praamstra (schoolbestuur) gaf een terugblik op het proces tot nu toe. Hij bedankt wethouder Andries Bouwman voor de inzet vanuit de gemeente om de school te kunnen realiseren, BCN voor de procesbegeleiding, De Groot Vroomshoop voor de bouw van de school, Albert Jan Tiemens (schoolbestuur) voor de begeleiding en ondersteuning bij het realiseren van deze school, Eva Visser (directeur Papilio) voor het meedenken over het ontwerp en inzet voor dit project. En tot slot veel dank aan de juffen en meesters voor hun geduld in de afgelopen jaren.

Praamstra gaf ter afsluiting aan dat hij uitkijkt naar de oplevering en ingebruikname van de school met ingang van het nieuwe schooljaar.

 

Regionaal nieuws