Account
Logo
Zoeken
7.9 °C
Foto: Noordernieuws

Vrachtwagen kantelt op A7; zwaargewonde

vr 21 mei 2021, 7.09 uur

DRACHTEN - Bij een ongeval op de snelweg A7 bij Drachten zijn vrijdagochtend vroeg twee mensen gewond geraakt. Het ongeval vond plaats omstreeks 6.10 uur en een vrachtwagen kwam op de kant te liggen Ook was bij het ongeval een personenauto betrokken dat plaatsvond op de rijrichting Drachten naar Groningen.

De chauffeur was door een onbekende oorzaak in de berm terechtgekomen. Na een stuurcorrectie ging het mis, waarna de chauffeur met zijn vrachtwagen kantelde. Een auto die achter de vrachtwagen reed, kon niet meer tijdig remmen en is op de vrachtwagen gebotst.

Twee gewonden

Omdat er mogelijk sprake zou zijn van een beknelling, werd ook de brandweer meegestuurd. Het slachtoffer van de auto is zwaargewond naar het UMCG gebracht. De vrachtwagenchauffeur is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Omleiding

Kort na het ongeval kon het verkeer nog via de vluchtstrook passeren. Vanwege de berging werd de A7 richting Groningen afgesloten. Dit vanwege de berging. De berging zal nog geruime tijd in beslag nemen. Rijkswaterstaat heeft een omleiding ingesteld en verwacht dat halverwege de middag de berging voltooid zal zijn.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum






regionaal nieuws

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid