Account
Logo
Zoeken
5.1 °C
© WâldNet

Noardburgum: brandweerauto's bijna geveld door hitte

do 20 mei 2021, 14.47 uur

NOARDBURGUM - De brand bij Van der Wal Hout in Noardburgum sloeg razendsnel om zich heen. Brandweerlieden laten weten dat ze dit zelden zo hebben meegemaakt. Het was vergelijkbaar met de sporthal van Burgum die in 2017 afbrandde. Ook toen ontwikkelde de brand zich in rap tempo.

De brandweerploeg van Burgum werd om 12.02 uur gealarmeerd. Tijdens het aanrijden werden ze geïnformeerd over het feit dat de brand bij het dak was uitgebroken en dat er op het dak 600 zonnepanelen lagen. Of deze iets te maken hebben met de brand, is vooralsnog onduidelijk.

Smeltende brandweerauto

Bij aankomst was het niet precies duidelijk waar en hoe de brand is ontstaan. Van buitenaf moest de brand bestreden worden. De hitte en vlammen namen toe waarbij de voorkant van de brandweerauto van Burgum begon te smelten (zie foto). Dit brandweervoertuig kon op een zeker moment verplaatst worden naar de weg. Ook verbrandde een slang door de hitte. Het vuur werd bovendien aangewakkerd door de wind die er ook voor zorgde dat de naastgelegen een woonboerderij in brand vloog.

Hoogwerker gekoeld

Ook de hoogwerker kwam in gevaar door de hitte. De hoogwerker kon niet meer verplaatst worden omdat deze inmiddels in bedrijf was. Naast het blussen van de brand is daarop ook gestart met het koelen van de hoogwerker inclusief bemanning. Met water werd deze nat gehouden. Voor zover bekend is de hoogwerker niet beschadigd door de hitte.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding



regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver





regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar