Account
Logo
Zoeken
8.1 °C

Aantal coronapatiënten op de IC afgenomen

do 20 mei 2021, 10.21 uur

LEEUWARDEN - Het aantal coronapatiënten op de intensive care afdelingen van de ziekenhuizen is afgelopen week afgenomen, zowel in Noord-Nederland als landelijk. Dit betekent dat er weer meer ruimte ontstaat voor de gewone zorg die binnen zes weken moet worden geleverd om gezondheidsschade te voorkomen.

De regionale reguliere zorgachterstanden zullen in gezamenlijkheid weggewerkt gaan worden, rekening houdend met het aandeel Covid-zorg, dat de noordelijke ziekenhuizen moeten leveren in landelijk verband (LNAZ).

16 patiënten in Friesland op IC

Op dit moment liggen er in totaal 49 Covid-patiënten op de IC's in Noord Nederland; 24 in de Groningse ziekenhuizen, 16 in Friesland en 9 in Drenthe, waarbij 19 patiënten zijn overgenomen vanuit andere regio’s. De afgelopen weken lag het aantal Covid-patiënten op de IC in Noord-Nederland gemiddeld rond de 70.

Op dit moment liggen er 73 Covid-patiënten op de algemene verpleegafdelingen; 22 in Groningen, 32 in Friesland en 19 in Drenthe. Van deze patiënten zijn er 7 afkomstig van buiten de noordelijke regio.

Zwart scenario van de baan

"Door de afname in het aantal besmettingen in Noord-Nederland zien we nu een significante afname van de druk op de ziekenhuizen." zo laat het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland weten. De dreiging van het zogenoemde 'zwarte scenario’ lijkt hiermee vooralsnog van de baan. Intussen wordt het vaccinatieprogramma, dat in belangrijke mate wordt uitgevoerd door de drie noordelijke GGD’en, de komende weken aanzienlijk versneld.

"De bedoeling is nog steeds dat voor 1 juli a.s. alle volwassenen die dat wensen tenminste een eerste prik hebben gehad. In alle groepen die worden uitgenodigd zien we een hoge opkomst op de priklocaties."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland




regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof