Account
Logo
Zoeken
8.4 °C
Eigenaar grijpt fietsendief in de kraag

Eigenaar grijpt fietsendief in de kraag

di 18 mei 2021, 14.35 uur

LEEUWARDEN - Een fietsendief kon op 3 mei dankzij snel ingrijpen van de eigenaar van het rijwiel snel in de kraag worden gegrepen. De dief, een 36-jarige Drachtster, is dinsdag veroordeeld tot zes weken cel: vier weken voor de diefstal van de – elektrische – fiets en twee weken extra van een voorwaardelijke straf die nog op de lat stond.

“Door geld getriggerd”

De Drachtster zag dat de fiets niet slot stond en zag zijn kans schoon. De eigenaar zette de achtervolging in, achterop een scooter. De dief werd ingehaald en aan de politie overgeleverd. De Drachtster heeft een indrukwekkend strafblad, dat telt maar liefst 25 pagina’s. Hij is al vanaf jonge leeftijd aan de drugs. Op de zitting zei hij dat hij geld de trigger was om diefstallen te plegen. Van het geld kocht hij dan weer drugs.

Niet naar een kliniek

Hij is al twee keer klinisch behandeld voor zijn drugsverslaving. In de kliniek gaat het altijd prima, maar als hij is uitbehandeld en weer op straat komt, gaat het vrijwel meteen weer fout. De reclassering suggereerde dat plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD-maatregel) wellicht geboden is. Dat ziet de Drachtster zelf absoluut niet zitten, hij wil ook niet meer naar een kliniek.

Stevige schadevergoeding

Rechter Gustaaf Wijnands volgde het voorstel van de reclassering om dan maar een 'kale’ gevangenisstraf op te leggen. De eigenaar van de fiets diende een stevige schadevergoeding in. De reparatie van de fiets was geraamd op ruim 1000 euro. Met extra kosten kwam de claim op ruim 1500 euro. De rechter oordeelde dat de schade niet voldoende was onderbouwd en wees een bedrag van 100 euro toe.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
79%
Heel misschien wordt het nog wat....  
2.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
18.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie