22,9 °C

Foto: gemeente Tytsjerksteradiel

Echtpaar Rijpma-Bosma uit Oentsjerk 65 getrouwd

di 18 mei 2021 10.44 uur

OENTSJERK -

Op zondag 16 mei vierde het echtpaar Rijpma-Bosma, Jappie Rijpma (89 jaar) en Annie Bosma (87 jaar) hun briljanten huwelijk. Namens de gemeente bracht burgemeester Jeroen Gebben maandag het bruidspaar de felicitaties en bloemen.

De vonk sloeg ruim 65 jaar geleden over tijdens een korfbalwedstrijd toen Jappie Annie een ijsco aanbood. Na twee jaar verkering, trouwden ze en gingen bij de vader van Annie wonen. Na een jaar verhuisde het echtpaar naar Gytsjerk en een paar jaar later kocht het echtpaar een boerderij in Gytsjerk. Het echtpaar woont nu alweer jaren met veel plezier in een appartement in Oentsjerk. Het echtpaar heeft 5 kinderen en 9 kleinkinderen gekregen. Groot verdriet was er in de familie toen kleindochter Renske kwam te overlijden.

Meneer is veehandelaar geweest en mevrouw werkte voor haar huwelijk eerst als serveerster en later als ziekenverzorgster. De gouden tip van het echtpaar is: Eet gezond, neem regelmatig een borrel en geniet van het leven. Neem het leven zoals het komt! Het geheim van een goed 65-jarige huwelijk.

 

Regionaal nieuws

22,9 °C

9 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.