18 °C
Foto: Harry van der Linde

130.000 euro voor upgrade parkeergarages

za 15 mei 2021 17.05 uur

DRACHTEN -

De parkeergarages Raadhuisplein en Van Knobelsdorffplein in Drachten hebben een flinke upgrade nodig als het gaat om apparatuur. De gemeente Smallingerland steekt bijna 130.000 euro in een serieuze upgrade.

Het gaat vooral om apparatuur die automobilisten toegang verleend tot de parkeervakken. Het gaat om slagbomen, camera's voor kentekenherkenning en soft- en hardware.

Ouderwetse pasjes

Zo is het sinds de invoering van de nieuwe kentekenplaten in 2019, niet meer mogelijk om op kenteken naar binnen te rijden. Bewoners boven de parkeergarage van het Raadhuisplein moeten tegenwoordig ouderwets met hun toegangspasje voor de kast naar binnen.

Auto's vast in garage

De veroudering van de apparatuur zorgt er momenteel voor dat automobilisten soms niet uit de parkeergarage kunnen rijden omdat de slagboom niet omhoog gaat. Ook werkt de toegang traag waardoor er tientallen auto's 'in de file' staan om erin te kunnen rijden.

Foute rode kruizen

Omwonenden laten weten dat ook de grote borden die het verkeer naar de parkeergarage aan het Raadhuisplein leiden, niet goed werken. Soms staat er een 'groen kruis' op het bord terwijl de parkeergarage gesloten is. Mensen rijden dan voor niets naar binnen.

Brandwachten

Het probleem met de brandmelders in de parkeergarage aan het Raadhuisplein is bovendien nog altijd niet opgelost. Eind 2016 zette de gemeente tijdelijk zelfs brandwachten in om ervoor te zorgen dat de situatie veilig was in de parkeerkelder. Door condens die bij temperatuurwisselingen ontstaat, werken de brandmelders niet goed. Bij warme dagen of koude nachten ontstaat er condens op het beton, het plafond en de vloer. Dit speelt bij de in- en uitritten bij de beheerdersloge aan de koude oostkant.

De brandmelders worden nu vervangen door listbekabeling. Op deze wijze zitten de melders in volledig gesloten kabels. Voor deze ingreep is 29.600 euro begroot. Het overige werk is op 100.000 euro begroot.

FOTONIEUWS
      

 

Regionaal nieuws

18 °C

9 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.