18,1 °C

Geen ligsteiger meer in Smeliester Sân

za 15 mei 2021 16.45 uur

DRACHTEN -

De ligsteiger van recreatieschap De Marrekrite in de Smeliester Sân bij Drachten is deze winter weggehaald, omdat ie aan het eind van zijn levensduur was. "Hij was verrot’’, reageerde directeur Lourens Touwen dinsdagavond in de Ronde Tafel op vragen van ELP-raads Chiel Bolt. Bovendien was de vaarweg er naar toe dichtgeslibd. "Je kunt dan wel gaan baggeren, maar dat doen we niet. Veel liever kijken we dan naar de plannen van Oudega aan het Water. Daar komen er straks weer ligplaatsen bij."

Een doorn in het oog van ELP-raadslid Bolt zijn ook de pleziervaarders, die langer dan het maximum van drie dagen aan de Marrekrite-steigers liggen. Handhaven is een probleem, aldus Touwen. "De mensen bellen ons omdat ons naambordje op de steigers staat, maar handhaven is een taak van de gemeente. Wij worden er op aangesproken, maar wij bellen op onze beurt de gemeente. Veel gemeenten hebben geen handhavers op het water en boven bovendien moet je er heen varen, meerdere keren de overtreding constateren en dan pas kun je optreden. Dat is een heel gedoe."

De Mareekrite start met de waterrrijke gemeente Súdwest-Fryslân een pilot om de handhaving rondom de steigers te verbeteren en te stroomlijnen.

 

Regionaal nieuws

18,1 °C

9 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.