21,6 °C

Lelijke fout staat komst transporteur Nijega niet in de weg

wo 12 mei 2021 09.38 uur

NIJEGA - "Een hele nare, vervelende schoonheidsfout" staat de komst van het transportbedrijf met woning aan de Hearrewei in Nijgea niet in de weg. De gemeente Smallingerland had namelijk al een vergunning verstrekt, die ook al onherroepelijk was geworden, terwijl de gemeenteraad er dinsdagavond tijdens Het Debat nog over moest praten. ChristenUnie, CDA en wethouder Robin Hartogh Heys waren het roerend met elkaar eens dat de procedure de schoonheidsprijs niet verdiende. "Een lelijke fout", aldus christendemocrate Karin van der Velde-Ronda.

Ondanks de blunder van burgemeester en wethouders beoordeelden de gemeenteraadsfracties de plannen op hun merites. "Als gemeenteraad hebben we eerder al besloten dat we bedrijvigheid aan de rand van het dorp willen hebben. Dit plan past heel goed in die visie", oordeelde Klaas van Veelen van de ChristenUnie. In hun beoordeling namen de raadsleden ook het bezwaar van de directe buren, de familie Elzinga, mee. Tijdens de Rond Tafel van vorige maand had die haar overwegingen al naar voren gebracht. Wethouder Robin Hartogh Heys vertelde toen dat hij de familie in een persoonlijk gesprek omstandig zijn excuses voor de gang van zaken had aangeboden.

Vrachtwagenchauffeur Chris Wijbenga wil op een 4.000 m2 groot terrein een loods met een goothoogte van in elk geval 4,5 meter hoogte bouwen. De woning en loods komen op een perceel naast de eerder al met zorg gerestaureerde tolgaarderswoning van de familie Elzinga. Hij rijdt nu nog met zijn vrachtwagen dwars door Nijega.

Lees ook: Nijega: Smallingerland blundert met nieuwbouw bedrijf

 

Regionaal nieuws

vandaag, 9.35 uur

Woningbrand geblust in Harkema

zaterdag 25 september

Jaarlijkse fruitdag bij de Spitkeet