9,8 °C

Strenger regime om Schiermonnikoog autoluw te houden

di 11 mei 2021 21.54 uur

SCHIERMONNIKOOG -

Met een strenger regime moet het dorp op Schiermonnikoog weer autoluw worden. De gemeente wil via het ontheffingssysteem ervoor zorgen dat de Middenstreek-Nieuwestreek-Reeweg zoveel mogelijk afgesloten wordt voor het gemotoriseerd verkeer. Ook wordt voor het centrumgebied van het dorp een woonerf ingesteld.

Het college van B&W kwam tot het besluit naar aanleiding van het eindrapport Ruimtelijke ontwikkelingen Schiermonnikoog. Zoals verwacht blijkt uit het rapport dat eilanders en bezoekers zich grote zorgen maken over het autoluwe karakter van Schiermonnikoog. Naast een aantal maatregelen in het dorp ziet het college ook af van een ontsluitingsweg naar bedrijventerrein Melle Grietjespad. Voor dit plan is nu geen draagvlak binnen en buiten de eilander gemeenschap.

Wethouder Erik Gerbrands: "het college wil het autoluwe karakter versterken, en slaat nu voortvarend een nieuwe weg in om dit te realiseren. Samen met de eilanders die ook verlangen naar versterken van het autoluwe karakter en met de nodige maatregelen om dit mogelijk te maken."

Ook twee andere ruimtelijke vraagstukken wil het college nu gaan oplossen. Als locatie voor een nieuwe busremise wijst het college de Knuppeldam, achter de brandweerkazerne aan. Ook stelt het college voor om het bouwbedrijf te verplaatsen naar het bedrijventerrein Melle Grietjespad, op de plek van de oude manege. Voor overige bedrijfsruimte wil het college kijken naar invulling van bestaande locaties. Uitbreiding van bedrijventerrein Melle Grietjes pad is daarmee nu van de baan.

Vervolg

Het eindrapport wordt in juni in een beeldvormende vergadering aangeboden aan de gemeenteraad. Vervolgens moet de raad beslissen over de gekozen oplossingsrichtingen uit het rapport.

 

Regionaal nieuws

9,8 °C

10 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.