20,9 °C

Schadevergoeding voor gedupeerde koper gemeentehuis?

do 06 mei 2021 18.20 uur

KOLLUM -

De gemeente Noardeast-Fryslân heeft misschien een schadevergoeding betaald aan een 'gedupeerde koper' na de verkoop van het gemeentehuis in Kollum. De geruchten doen de ronde en raadslid Johan Talsma van de ELP-NEF wil nu wel eens weten hoe het werkelijk zit. Hij stelt schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur.

ELP-NEF schrijft: "Wij horen geruchten over een eventueel betaalde schadevergoeding na het mislukken van de verkoop van het gemeentehuis te Kollum." De partij wil weten of er een schadevergoeding is betaald of op andere wijze een tegemoetkoming is geweest aan een gedupeerde koper.

Het college van B&W moet binnen 30 dagen antwoord geven.

Rommelige verkoop

De verkoop van het gemeentekantoor in Kollum houdt de gemoederen al lange tijd bezig. De gemeente wilde het graag verkopen aan Fotocadeau maar besloot op een zeker moment om toch een openbare verkoop te doen. De gemeente wilde echter na de gunning niet openbaar maken op welke gronden voor Fotocadeau was gekozen.

De rechtbank oordeelde in januari dat dit niet juist was. Ook was de gemeente al een half jaar voor het verkoopproces in gesprek met Fotocadeau. KMS Beheer uit Kollum had een procedure aangespannen in deze kwestie. Noardeast-Fryslân moest daarop de verkoop intrekken.

 

Regionaal nieuws

20,9 °C

9 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.