10,5 °C

Vrijspraak voor slaan met bierfles

di 04 mei 2021 17.45 uur

LEEUWARDEN - Een Drachtster (34) is dinsdag vrijgesproken van een mishandeling met een bierfles. De man zou op 15 juni 2019 iemand met de fles op het hoofd hebben geslagen. Zelf zei hij dat het slachtoffer tijdens een schermutseling was gevallen en met het hoofd op de bierfles moet zijn gevallen.

“Opnaaien”

Het slachtoffer had een bloedende hoofdwond opgelopen. Een en ander gebeurde tijdens een confrontatie tussen de Drachtster en drie andere mannen. Vooraf waren er via sociale media de nodige verwijten over en weer gegaan. De verdachte sprak zelf van “opnaaien”. De officier van justitie had het over “haantjesgedrag”.

Bewijs te mager

Volgens het slachtoffer had de verdachte hem met de fles op het hoofd geslagen. Zijn twee maten hadden hetzelfde verklaard. De verdachte ontkende en een drietal getuigen hadden niet gezien dat hij met de fles had uitgehaald. De politierechter concludeerde dat het bewijs te mager was en sprak de Drachtster vrij.

Busje pepperspray op zak

Hij werd wel veroordeeld voor rijden onder invloed en verboden wapenbezit. Op 22 maart vorig jaar was op zijn brommer gestapt nadat hij gedronken. Op het bureau in Burgum kwam aan het licht dat hij een busje pepperspray op zak had. Dat was nog altijd uit voorzorg, omdat hij ruim een half jaar eerder door de drie mannen was mishandeld. Hij kreeg voor het rijden met drank op en het busje pepperspray een boete van 250 euro plus 250 euro voorwaardelijk.

 

Regionaal nieuws

zaterdag 25 september

Jaarlijkse fruitdag bij de Spitkeet