18,5 °C
© WâldNet

Jochum Veenje al 40 jaar brandweerman

za 01 mei 2021 11.25 uur

BURGUM -

Jochum Veenje uit Burgum werd zaterdag in de watten gelegd door zijn brandweercollega's. Hij is namelijk al 40 jaar brandweervrijwilliger in Burgum. 's Ochtends vroeg werd Veenje al verrast met een ontbijt bezorgd aan huis.

Blusploeg 416

Later in de ochtend kwam blusploeg 416 met een taart langs om hem te feliciteren. Dit ging gepaard met luide sirenes. Veenje was nog even bang dat hij een uitruk had gemist maar was weer gerust toen de brandweerauto een bezoek aan hem bracht.

Papierfabriek

In de laatste decennia is er volgens Veenje bij de brandweer veel veranderd. Er wordt tegenwoordig veel veiliger gewerkt dan in de beginjaren. De grote brand in de papierfabriek in de jaren '80 staat Veenje nog het meeste bij. Er moest destijds vier tot vijf dagen nageblust worden. Ook waren er vroeger veel vaker boerderijbranden waarbij ook dagenlang geblust moest worden voordat het vuur gedoofd was.

Naast heftige inzetten hecht Veenje ook veel waarde aan zijn brandweerploeg en mist hij de oefeningen met hen met bijv. een gezellige nazit. Door de coronamaatregelen is dat al een tijd niet mogelijk. Ook humor mag niet ontbreken, zo dichtte hij in 2009 met twee vingers een gaslekkage in Burgum.

Jochum Veenje is zeker nog niet van plan te stoppen bij de brandweer. Hij is net weer goedgekeurd voor een nieuw jaar.

FOTONIEUWS
            

 

Regionaal nieuws

18,5 °C

9 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.