10,8 °C

Scheldpartij in raad Smallingerland: 'Wat een lul'

di 27 april 2021 11.02 uur

DRACHTEN - Het D66-raadslid Ron van der Leck werd dinsdag tijdens de digitale vergadering in Smallingerland door een van de andere raadsleden uitgescholden. Het was niet de bedoeling dat anderen de uitval zouden horen, maar het betrokken raadslid had per ongeluk zijn of haar microfoon aan staan. "Wat een lul", kreeg Van der Leck naar zijn oren geslingerd. Deze had net verteld dat hij een spoeddebat over de natuurwoonwijk Peinder Mieden van die avond een te zwaar middel vond. Een gewoon debat had wat hem betreft ook gekund, zei hij.

Als een van de weinigen hoorde Groenlinks-raadslid Peter Lesterhuis het scheldwoord en hij greep direct de microfoon. Hij vond het niet passen dat raadsleden zich op zo’n manier uitlaten over een collega. Burgemeester Jan Rijpstra was het roerend met hem eens. Hij had de scheldpartij niet gehoord, maar als dat wel was gebeurd, dan had hij direct ingegrepen. Hij voegde er aan toe dat het raadsleden niet past om zich op zo’n manier te gedragen.

Schaamrood op de kaken

Het is wel eerder gebeurd in Smallingerland dat raadsleden de microfoon per ongeluk open laten staan. Na afloop van een bijeenkomst eind vorig jaar liet een raadslid zich negatief uit over een inspreker, die voor de belangen van een groep inwoners opkwam. Als lid van een partij die opkomt voor zijn naasten, kwam die uitspraak allesbehalve goed over. Nadat de redactie van Wâldnet hem daarover berichtte, liet hij weten het schaamrood op de kaken te hebben en zijn winst te willen halen uit de punten die hem in de mail waren toegestuurd.

 

Regionaal nieuws

dinsdag 26 oktober

Fietser gewond bij aanrijding

dinsdag 26 oktober

Auto's in botsing op de Bolder

10,8 °C
14 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.