11,6 °C

5 redenen om een buitenlamp met sensor aan te schaffen

wo 14 april 2021 22.50 uur

DRACHTEN - Als je plannen hebt om buitenverlichting aan te schaffen, heb je zeer veel keuzemogelijkheden. Een van de opties die je hebt is het aanschaffen van een buitenlamp met sensor. Je betaalt hier wellicht wel wat meer voor maar dit soort buitenverlichting biedt veel praktische voordelen. Wij laten het licht erop schijnen door 5 redenen om een buitenlamp met sensor aan te schaffen met je te delen.

Keuzemogelijkheden in buitenlampen met sensor

Als je je verdiept in buitenlampen met sensor, kom je tot de ontdekking dat je grofweg twee keuzemogelijkheden hierin hebt. Je kunt immers onder andere kiezen voor een buitenlamp met een sensor dat zal reageren op de overgang van licht naar donker en omgekeerd. Door deze “licht en donker sensor” zal de tuinlamp automatisch aangaan als het buiten donker wordt en uit gaan als het licht wordt. Uiteraard kun je zelf ook invloed uitoefenen wanneer de lamp aan en uit zal gaan. De gevoeligheid van dit soort buitenlampen met sensor is vrij eenvoudig in te stellen.

Een andere optie als je een buitenlamp met sensor gaat kopen, is tuinverlichting met een bewegingssensor. In dit geval zal de buitenlamp aangaan als er een beweging wordt geconstateerd. Dit soort bewegingssensoren reageren op warmte. Hiermee wordt voorkomen dat bewegende takken de reden zijn dat de lamp aanspringt. Het is bij het kopen van een buitenlamp met sensor wel van belang dat je let op de reikwijdte van de lamp. Hiermee voorkom je dat de lamp te snel of te laat aan zal springen. Daarnaast speelt de detectiehoek een rol bij het maken van je keuze.

Belangrijkste voordelen van een buitenlamp met sensor

Zoals aangegeven is het aanbod in buitenlampen met sensor erg groot en veelzijdig. Voor iedere combinatie van smaak en wens is er passende verlichting te vinden. De prijsstelling van buitenlampen met sensor ligt iets hoger als de prijs die je voor “reguliere” tuinverlichting moet betalen. Je hebt immers de beschikking over een extra functionaliteit. Veel mensen maken om diverse praktische redenen echter wel de keuze voor tuinlampen met sensoren. Om je hierin een beeld te geven zetten we hieronder de 5 belangrijkste voordelen van het gebruik van een buitenlamp met sensor voor je op een rijtje.

5 redenen om een buitenlamp met sensor aan te schaffen

  • Een buitenlamp met sensor werkt energiebesparend. De lamp gaat alleen aan wanneer dit gewenst is en blijft niet continu branden. Dit heeft uiteraard een positief effect op de energierekening.
  • Een buitenlamp met sensor levert een belangrijke bijdrage aan de veiligheid. De lamp zorgt voor de noodzakelijke verlichting als iemand over een tuinpad loopt en kan dus voorkomen dat deze persoon struikelt over een wat meer rechtopstaande tegel of andere obstakel op het tuinpad.
  • Een buitenlamp met sensor is functionele verlichting als je in het donker thuiskomt en bij slecht zicht het sleutelgat moet zoeken om binnen te komen.
  • Een buitenlamp met sensor werkt preventief tegen inbraak. Een inbreker zal het niet waarderen dat er hij of zij in het volle licht slaat bij een poging tot inbraak. Daarnaast zal verlichting dat plots aan gaat vrijwel zeker de aandacht van de omgeving trekken.
  • Een buitenlamp met sensor heeft een decoratieve waarde. Verlichting in de tuin geeft immers een gevoel van sfeer, warmte en gezelligheid. Daarom is dit zeker een goede reden om een buitenlamp met sensor aan te schaffen. Laat je maar eens inspireren door het veelzijdige aanbod van een webshop als Directlampen.nl.

 

Regionaal nieuws

11,6 °C
13 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.