Account
Logo
Zoeken
6.5 °C
Verbazing over bouw school op A1-woninglocatie

Verbazing over bouw school op A1-woninglocatie

wo 7 april 2021, 15.31 uur

DRACHTEN - De nieuwe Sint Lukas school in Drachten komt wellicht op een toplocatie voor woningen, de plek waar nu nog zwembad De Welle is gevestigd. Na de verhuizing naar een nieuw onderkomen wordt de huidige zwemaccommodatie gesloopt.

Tijdens Het Besluit dinsdagavond stelde Karin van der Velde-Ronda (CDA) vragen over de plannen om een school op die plek te bouwen. "Het bevreemdt ons. Dit is een A1-locatie voor projectontwikkelaars", vond ze. Ook andere raadsleden toonden zich verbaasd over de keus van het college. VVD, PvdA en ELP steunden de christendemocraten daarin. "Het is een gouden plek om te wonen", oordeelde Dominique Elzer-Rombouts (VVD).

Wethouder Felix van Beek vertelde dat aan de locatiekeuze een uitgebreide zoektocht vooraf is gegaan. Een multidisciplinair team heeft samen met de Bisschop Möllerstichting in Groningen de voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Van de tien locaties kwamen twee als beste uit de bus. Daarna zijn die beide plekken op allerlei criteria zoals verkeer en ligging beoordeeld. Ook is gekeken of de school in bestaande bebouwing kan worden ondergebracht. Het college van burgemeester en wethouders vindt dit de beste locatie, maar als de raad een andere keus wil maken, dan horen we dat graag, aldus Van Beek.

De locatie aan De Reiding is zó groot dat er niet alleen ruimte is voor de nieuwe Sint Lukasschool, maar ook bijvoorbeeld woningen. Op verzoek van de raad wordt binnenkort een gesprek over de locatiekeuze gehouden. Burgemeester en wethouders zal hun keuze toelichten. Alle fracties zullen bij dat gesprek aanwezig zijn.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.8%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.8%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.9%
Geen mening  
28.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!