19,2 °C

Voetbal Academie start weer voor voetballers (8-13)

za 03 april 2021 16.02 uur

BURGUM - De Voetbal Academie gaat vrijdag 9 april weer van start. Voetballers in de leeftijd van 8 tot 13 jaar kunnen zich aanmelden voor deze voetbalschool voor spelers uit Burgum en omstreken.

De ontwikkeling van het individu staat voorop en dit zal uiteindelijk ten goede komen van het team waarin hij of zij speelt. Er wordt veel aandacht besteed aan het verbeteren van de techniek, maar ook de coördinatie en bijvoorbeeld het kijkgedrag komt aan bod. Spelers leren om tijdens de wedstrijd te scannen waar hun medespeler of tegenstander staat en waar bijvoorbeeld de ruimte ligt om aan te vallen.

De trainers letten op de ontwikkeling van spelers en geven individuele aanwijzingen. Dat is mogelijk omdat - anders dan bij je club - het teambelang ondergeschikt is. Dit maakt ook dat de trainingen echt anders zijn dan bij de eigen vereniging.

Waar zijn de trainingen?

De Voetbal Academie maakt gebruik van de faciliteiten van FC Burgum en traint op vrijdagmiddag op het kunstgras van 16.00-17.15 uur. Het gaat in totaal om tien trainingen van 75 minuten. Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.myvoetbalacademie.nl.

 

Regionaal nieuws