17,9 °C

Echtpaar Hukema-van der Hoek ontving loco-burgemeester

wo 10 maart 2021 18.11 uur

GYTSJERK - Het was dinsdag 9 maart 60 jaar geleden dat het echtpaar Hukema-van der Hoek in het huwelijksbootje stapte. Speciaal voor dit diamanten huwelijk kwam loco-burgemeester Gelbrig Hoekstra langs om ze te feliciteren met deze bijzondere dag.

Het echtpaar leerde elkaar kennen in de Prinsentuin in Leeuwarden. Meneer 17 jaar oud en mevrouw 15 jaar oud. Na 8 jaar verkering trouwden ze in het gemeentehuis van Leeuwarden. Een lange verkeringsperiode voor die tijd. Dit kwam omdat meneer nog aan het studeren was. Het echtpaar is geboren en opgegroeid in Leeuwarden. Mevrouw is Fries opgevoed en meneer Leeuwarders. Een mooie combinatie.

Na hun huwelijk zijn ze in Hurdegaryp gaan wonen waar meneer een aannemersbedrijf begon. Later kwam er een winkelverkoop bij het bedrijf, waar mevrouw werkte. Het aannemersbedrijf hebben ze tot hun pensioen gehad, zo'n 20 jaar geleden. Toen is het bedrijf verkocht. Het echtpaar vond het een prachtig mooie tijd. Naast het drukke bestaan met een eigen onderneming heeft het echtpaar veel werk gedaan voor de Diaconie en het jeugdwerk in Hurdegaryp.

Ze zijn binnen Hurdegaryp 4x keer verhuisd. Het echtpaar heeft twee kinderen. De zoon woont in Apeldoorn en de dochter in Leeuwarden. Ze zijn trotse grootouders van twee meisjes van 5 en 7 jaar.

 

Regionaal nieuws