19,7 °C

Verdachte steekpartij Klokhuislaan Drachten naar PBC

wo 10 maart 2021 15.50 uur

LEEUWARDEN - Een 22-jarige Amsterdammer die ervan wordt verdacht dat hij op 11 mei vorig jaar in Drachten een 19-jarige man uit Den Haag heeft neergestoken, moet voor observatie naar het Pieter Baan Centrum (PBC). De Leeuwarder rechtbank nam dat besluit omdat de Amsterdammer weigert met een psycholoog of een psychiater te praten.

Afdeling voor weigerende observanten

De Amsterdammer wil alleen met de reclassering spreken. Omdat er volgens het Openbaar Ministerie (OM) sprake is van een ernstig feit, rechtvaardigt dat een onderzoek naar de psyche van de verdachte. Gedragsdeskundigen hebben ook zo’n onderzoek geadviseerd. Omdat hij niet wil meewerken zal de Amsterdammer waarschijnlijk geplaatst worden op de afdeling voor weigerende observanten van het PBC.

Poging tot moord

De man wordt verdacht van een poging tot moord: het OM verdenkt hem ervan dat hij het slachtoffer met voorbedachte rade heeft neergestoken. Het voorval vond plaats op de Klokhuislaan in Drachten en lijkt drugsgerelateerd te zijn. Het slachtoffer raakte gewond en moest met spoed overgebracht worden naar het ziekenhuis.

 

Regionaal nieuws