Account
Logo
Zoeken
3.5 °C
Nieuwbouw MFC Drachtstercompagnie kan los

Nieuwbouw MFC Drachtstercompagnie kan los

wo 10 maart 2021, 11.10 uur

DRACHTSTERCOMPAGNIE - Het plan voor het multifunctioneel centrum in Drachtstercompagnie kan genaaid worden zoals het geknipt is. Tijdens Het Debat in de gemeenteraad van Smallingerland bleek geen enkel fractie bedenkingen of wensen te hebben. Formeel moet het college van burgemeester en wethouders deze vraag aan de raad voorleggen bij investering van 2,5 miljoen euro of meer. Het nieuwe centrum vergt een investering van 3,9 miljoen euro.

Bouwgroep Dijkstra Draisma uit Dokkum kan in april met de bouw kan los. Als alles voorspoedig verloopt, vindt de oplevering over een jaar, in het eerste kwartaal van 2022, plaats.

Het multifunctioneel centrum in Drachtstercompagnie biedt de 120 leerlingen van de basisschool De Frissel vanaf het schooljaar 2022-2023 onderdak. In het mfc komen ook een gymzaal en kleedruimtes voor de buitensportverenigingen. Een kantine en dorpshuis maken de nieuwbouw compleet.

Het multifunctioneel centrum zelf wordt bijna energieneutraal met zonnepanelen en een lucht-warmtepomp. Opvallend detail is dat architect Foppe Hoekstra van architectenbureau van Van Manen en Zwart de zonnepanelen in de luifel heeft verwerkt.

De plannen zijn in eendrachtige samenwerking gemaakt. De school, Plaatselijk Belang, de verschillende (sport-)verenigingen in het dorp, de gemeente en de bouwer hebben meegewerkt. Met de nieuwbouw op sportpark ‘het Trefpunt’ aan de Smidswei willen betrokken partijen de leefbaarheid van het dorp versterken. De samenwerking tussen alle partijen komt symbolisch tot uitdrukking in het patroon van een vervlechtend touw op de gevel zelf.

Wethouder Felix van Beek zegt verheugd te zijn op de komst van het nieuwe multifunctioneel centrum in Drachtstercompagnie. ,"Het gebouw is een prachtig voorbeeld van samenwerking tussen verschillende partijen met als resultaat een fantastisch ontwerp dat de kracht van het dorp uitstraalt. Van alle kanten van het dorp heb ik het enthousiasme vernomen over de plannen, dat is echt terug te zien in het ontwerp. Drachtstercompagnie krijgt met het een locatie waar onderwijs, sport en het dorpshuis een plek krijgen. Allemaal belangrijke functies die bijdragen aan de leefbaarheid en saamhorigheid in het dorp."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding



regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver




regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum