9 °C
Foto: Jelke Jongsma

Duo opgepakt in Feanwâlden na politieachtervolging

za 06 maart 2021 20.31 uur

FEANWâLDEN -

De politie heeft zaterdagmiddag twee mannen opgepakt na een politieachtervolging. De mannen reden in een auto met hoge snelheid vanuit de richting Leeuwarden over de Centrale As richting Dokkum. De auto werd op de hielen gezeten door meerdere politiewagens.

De 30-jarige automobilist uit De Westereen nam bij Feanwâlden de afslag en verlieten daar de Centrale As. Op de Boppewei werd de man door een politiewagen klemgereden. Een politieauto werd daarbij nog geraakt en beschadigd. Agenten konden daar de bestuurder aanhouden. De man bleek volgens de politie onder invloed te zijn van alcohol en drugs. Ook had de Westereender geen geldig rijbewijs.

Stopteken

De politie laat weten dat de achtervolging begon toen de bestuurder een stopteken had genegeerd. Agenten wilden de man controleren op dat moment. Een klopjacht met meerdere politiewagens volgde.

De weg werd tijdelijk door de politie afgesloten. Bij de afrit van de Centrale As is door een politiehond nog gezocht naar spullen. Tegen de bijrijder is ook proces-verbaal opgemaakt. Hij kon geen ID bewijs tonen. De auto is door de politie in beslaggenomen.

FOTONIEUWS
     

 

Regionaal nieuws

9 °C

4 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.