6,1 °C
© WâldNet

Wake in Burgum voor humaan migratiebeleid

ma 01 maart 2021 18.30 uur

BURGUM -

Bij het gemeentehuis in Burgum werd maandagmiddag een wake gehouden voor een humaan migratiebeleid. De wake was de lokale kick-off voor een lopend vuur door heel Nederland tussen 1 maart tot 17 maart, de dag van de verkiezingen.

Politiek en vluchtelingen

De demonstranten vragen aandacht voor de onmenselijke omstandigheden waarin gevluchte mensen moeten
overleven in Europa, van Moria tot Calais en van Sarajevo tot Amsterdam. De verwoestende brand in kamp Moria, kinderen die opgroeien in de blubber, zinkende boten en verdrinkende mensen: de ellende aan de Europese grenzen is enorm. Toch zijn er politieke partijen die staan voor een nóg harder grensbeleid, meer deals en kampen, minder vluchtelingen en migranten.

Wake

Tijdens de wake in Burgum werd stil gestaan bij de gevolgen die de stem op 17 maart kan hebben. Het lopend vuur gaat dinsdag 2 maart om 12.30 uur van start in Burgum. De wandelaars vertrekken dan naar Dokkum waar ze omstreeks 17.00 uur zullen aankomen. Er is dan een kort programma met ondermeer de oud Dokkumse Roos, één van de initiatiefnemers van MiGreat, en met zang van Gerrit Breteler. Ook zijn er stiltes met gelegenheid kaarsjes te branden. De lopers uit Burgum dragen in Dokkum het vuur over dat op woensdag 3 maart verder gaat naar de volgende wake in Leeuwarden.

In heel Nederland vinden tussen 1 en 17 maart ruim 40 wakes en looptochten plaats met hetzelfde doel. De tochten komen allemaal vlak voor de verkiezingen uit in het politieke centrum van Nederland: Den Haag.

FOTONIEUWS
      

 

Regionaal nieuws

6,1 °C

3 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.