Account
Logo
Zoeken
8.6 °C
© WâldNet

Wake in Burgum voor humaan migratiebeleid

ma 1 maart 2021, 18.30 uur

BURGUM - Bij het gemeentehuis in Burgum werd maandagmiddag een wake gehouden voor een humaan migratiebeleid. De wake was de lokale kick-off voor een lopend vuur door heel Nederland tussen 1 maart tot 17 maart, de dag van de verkiezingen.

Politiek en vluchtelingen

De demonstranten vragen aandacht voor de onmenselijke omstandigheden waarin gevluchte mensen moeten
overleven in Europa, van Moria tot Calais en van Sarajevo tot Amsterdam. De verwoestende brand in kamp Moria, kinderen die opgroeien in de blubber, zinkende boten en verdrinkende mensen: de ellende aan de Europese grenzen is enorm. Toch zijn er politieke partijen die staan voor een nóg harder grensbeleid, meer deals en kampen, minder vluchtelingen en migranten.

Wake

Tijdens de wake in Burgum werd stil gestaan bij de gevolgen die de stem op 17 maart kan hebben. Het lopend vuur gaat dinsdag 2 maart om 12.30 uur van start in Burgum. De wandelaars vertrekken dan naar Dokkum waar ze omstreeks 17.00 uur zullen aankomen. Er is dan een kort programma met ondermeer de oud Dokkumse Roos, één van de initiatiefnemers van MiGreat, en met zang van Gerrit Breteler. Ook zijn er stiltes met gelegenheid kaarsjes te branden. De lopers uit Burgum dragen in Dokkum het vuur over dat op woensdag 3 maart verder gaat naar de volgende wake in Leeuwarden.

In heel Nederland vinden tussen 1 en 17 maart ruim 40 wakes en looptochten plaats met hetzelfde doel. De tochten komen allemaal vlak voor de verkiezingen uit in het politieke centrum van Nederland: Den Haag.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost


regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof


ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!



regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer