6,4 °C
Foto: Geert Huisman

Familie Vonck viert 60-jarig jubileum

ma 01 maart 2021 15.45 uur

DE TIKE -

Deze maandag 1 maart is het precies 60 jaar geleden dat Fokke Jan Vonck ( 24 oktober 1937 in Saaksum) en Lidy Korendijk (12 juli 1941) in het huwelijk traden. Het echtpaar vierde maandag het jubileum en als verrassing was hun huis zondagavond versierd (toen ze er even niet waren).

De twee leerden elkaar kennen op de dansvloer. Het huwelijk werd gezegend met 3 kinderen, 5 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen. Het grote verdriet in hun huwelijk is het overlijden van hun oudste kleindochter Annelies. Zij stierf aan de gevolgen van een ongeluk toen zij 27 jaar was.

Van Groningen naar Friesland

Na hun trouwen hebben ze eerst in Dordrecht gewoond en later in Sappemeer waar Fokke Jan bij de politie werkte. In 1976 verruilde het gezin Groningen voor Friesland. Fokke Jan kreeg een prachtige baan bij de Rijksrecherche en werkte vanuit het Paleis van Justitie in Leeuwarden. In deze functie onderzocht hij fouten van politieagenten, burgemeesters, artsen etcetera.

Beveiliging Willem Alexander tijdens Elfstedentocht

Ook hoorde bij deze functie het beveiligen van de leden van het Koninklijk Huis als zij één van de drie noordelijke provincies bezochten. Onvergetelijk is de beveiliging van onze huidige koning Willem Alexander, toen W.A. van Buuren, toen de Elfstedentocht schaatste. (met de auto, op het ijs schaatsten ook twee beveiligers mee). Voor het hele gezin een onvergetelijke dag. In die tijd was er nog geen mobiele telefonie en internet, dus dat was een hele operatie die zo lang mogelijk geheim moest blijven. De andere beveiligers sliepen bij de familie Vonck thuis, de kroonprins overnachtte bij familie Wiegel. Er wordt thuis nog vaak gerefereerd aan het feit dat de kroonprins eieren at van Fokke Jan zijn eigen kippetjes.

Fokke Jan deed naast zijn werk ook veel vrijwilligerswerk. Dat kon alleen maar omdat Lidy thuis de scepter zwaaide. Omdat zij jong in het huwelijk trad, heeft zij later nog meerdere opleidingen gedaan en werd ze uiteindelijk lerares Duits. Ook heeft zij vele jaren opgepast in een domineesgezin. Na zijn pensioen bleef Fokke Jan actief in de paardenwereld en chipt tot vandaag de dag vele paarden en pony's.

Het echtpaar woont al ruim 20 jaar in De Tike waar zij een prachtig plekje hebben.

FOTONIEUWS
   

 

Regionaal nieuws

6,4 °C

3 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.