9 °C
Foto: politie

Drugslab aangetroffen in Kootstertille

za 27 februari 2021 09.59 uur

KOOTSTERTILLE -

De politie heeft vrijdagavond in een loods aan de Oastkern in Kootstertille een drugslab aangetroffen. De inval werd door met een zogenaamde bearcat van een arrestatieteam verricht op grond van binnengekomen informatie. De deur werd geforceerd om binnen te komen. In het pand bevonden zich ook twee mannen van 47 en 53 jaar. Beiden werden door de politie aangehouden.

Drugslab

In het drugslab werd methamfetamine (crystal meth) geproduceerd. Agenten troffen in de loods grondstoffen aan voor de productie van deze synthetische harddrugs. Het drugslab was ten tijde van de inval in werking. Met deze inval is daarmee een einde gemaakt aan de productie van synthetische drugs en ook aan een gevaarlijke situatie voor omwonenden. Een drugslab kan zorgen voor brand of een ontploffing en er wordt met levensgevaarlijke chemicaliën gewerkt.

Aanhoudingen

De twee verdachten zijn in een cel ingesloten. Zij worden gehoord over hun betrokkenheid bij het drugslab. Uit onderzoek moet blijken wat hun rol is geweest bij de productie van de drugs. Meerdere aanhoudingen worden in dit onderzoek door de politie niet uitgesloten. Het drugslab wordt zaterdag ontmanteld door het team Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO). Dit team is gespecialiseerd is in het ruimen van drugslabs en het werken met gevaarlijke stoffen.

FOTONIEUWS
          

 

Regionaal nieuws

Vandaag, 18.30 uur

Marrum krijgt jeu-de-boulesbaan

9 °C

3 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.