14,5 °C

Robbie Wiersma wordt trainer Be Quick Dokkum Vrouwen

ma 22 februari 2021 14.18 uur

DOKKUM -

Vanaf volgend seizoen staan zowel Vrouwen 1 als Vrouwen 2 van Be Quick Dokkum onder technische leiding van hoofdtrainer Robbie Wiersma. Wiersma wordt de opvolger van Wybe Pieter Zijlstra die heeft aangegeven een nieuwe stap te gaan zetten in zijn trainerscarrière.

Robbie Wiersma heeft er veel zin in: "Er zit veel kwaliteit in zowel Vrouwen 1 en 2 en veel ambitie. Ik kijk er echt naar uit om deze beide teams helpen verder te ontwikkelen en prestaties neer te zetten. Ik ga me er ook hard voor inzetten om een goede verbinding te houden tussen de Jeugdopleiding en de Vrouwenselecties."

Zaterdags zal Wiersma Vrouwen 1 gaan coachen. Dat is geen onbekend terrein voor hem. Van 2011 tot en met 2015 was hij al eerder werkzaam als hoofdtrainer en -coach bij de Be Quick Vrouwen. Momenteel is hij trainer van de Heren B-selectie van de Dokkumer club.

Het bestuur van Be Quick Dokkum en de Technische Commissie Vrouwen (TCV) zijn erg content met de aanstelling. Voorzitter van de TCV Martin Sinia "Robbie is een man van de club, hij is fanatiek en heeft ruime ervaring als trainer in het Vrouwenvoetbal. We hebben er veel vertrouwen in."

Het eerste vrouwenteam van Be Quick Dokkum speelt momenteel in de 2e Klasse KNVB. De ambitie van de club is in de komende seizoenen de stap naar de 1ste Klasse KNVB te maken. Zowel bij de Jeugd als de Senioren is er veel positieve energie. Bij de jeugd wordt onder meer met het Kwaliteit en Performance programma voor verdere impulsen gezorgd. Speelsters die interesse hebben voor Meiden- of Vrouwenvoetbal bij Be Quick Dokkum, kunnen zich melden via secretariaat@bequickdokkum.nl.

 

Regionaal nieuws

14,5 °C

7 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.