22,9 °C

Eis 10 jaar cel voor dodelijke steekpartij Oosterwolde

do 04 februari 2021 15.51 uur

LEEUWARDEN -

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag tien jaar cel geëist tegen de 33-jarige Leeuwarder die op 4 april vorig jaar in de woning van zijn ex-partner aan de Gijenham in Oosterwolde een 44-jarige man uit Bovensmilde met een mes dodelijk heeft verwond. Volgens het OM heeft de man zich schuldig gemaakt aan doodslag.

Confrontatie in de woning
Tijdens een confrontatie in de woning van zijn ex heeft hij de Bovensmildiger met een mes gestoken. Het slachtoffer wist te vluchten en reed naar een tankstation aan de Venekoterweg in Oosterwolde. Hij overleed later alsnog aan zijn verwondingen, een steekwond in de borst was de doodsoorzaak. De verdachte beweerde dat hij werd aangevallen door het slachtoffer. De man ontkende dat hij steekbewegingen heeft gemaakt, het slachtoffer zou meermaals in het mes zijn gelopen. Dat strookt volgens de officier van justitie niet met het letsel, het slachtoffer had ook verwondingen aan de rug.

Fysieke confrontatie
Volgens het OM kon de man het niet hebben dat het slachtoffer in de buurt van zijn kinderen was. Het OM verwijt de verdachte ook dat hij op dezelfde zijn ex-partner heeft mishandeld. Dat heeft de man ook toegegeven. De verdachte bracht zijn kinderen terug. De Bovensmildiger was ook in de woning, hij had een relatie met de ex-partner van de Leeuwarder. Zowel de verdachte als zijn ex-partner hebben verklaard dat het in de woning tot een fysieke confrontatie is gekomen tussen de twee mannen.

Verdachte aangevallen
Advocaat Dennis Vlielander kondigde eerder al tijdens een pro forma-zitting aan dat hij zich namens zijn cliënt zal beroepen op noodweer. De Leeuwarder meldde zich twee dagen na het steekincident bij de politie. Bij hem zijn geen psychische stoornissen vastgesteld.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

 

Regionaal nieuws

22,9 °C

8 inbraken

8 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.