Account
Logo
Zoeken
6 °C
Advocaat wil reconstructie moordzaak Mûnein

Advocaat wil reconstructie moordzaak Mûnein

do 4 februari 2021, 10.55 uur

LEEUWARDEN - Rob Jan Pardijs, advocaat van de 27-jarige man die ervan wordt verdacht dat hij op 6 juni in een woning aan de Mounewei in Mûnein een 44-jarige inwoner van Almere doodstak en een 38-jarige man uit Mûnein ernstig verwondde, overweegt om bij de rechter-commissaris (rc) een verzoek in te dienen voor een reconstructie.

Reconstructie of visualisering

Dat maakte de advocaat donderdag bekend, tijdens een pro forma-zitting bij de Leeuwarder rechtbank. Pardijs stelde dat de zaak zich leent voor een reconstructie. Pardijs is er nog niet uit in wat voor vorm dat zou moeten gebeuren, een reconstructie of eventueel een visualisering. De verdachte zou bijvoorbeeld op de plaats delict verhoord kunnen worden, stelde Pardijs. De raadsman is van plan om noodweer te bepleiten voor zijn cliënt.

Psychologisch rapport

Het Openbaar Ministerie (OM) had als zittingsdatum 8 april in de planning. Die datum zal hoogstwaarschijnlijk niet gehaald worden, zeker niet als er nog een reconstructie aan zit te komen. Een psychologisch rapport zou pas twee dagen voor de zitting afgerond kunnen zijn, erg kort voor de inhoudelijke behandeling vond ook de officier van justitie. De zaak werd voor onbepaalde tijd aangehouden.

65 snij- en steekwonden

De verdachte zou op 6 juni een 44-jarige inwoner van Almere hebben doodgestoken in de woning aan de Mounewei. Het slachtoffer was op bezoek bij een vriend, het tweede slachtoffer. De man werd ook neergestoken. Hij liep 36 snij- en steekwonden op in zijn hoofd, nek, hals, rug, armen en benen. De man kon ontsnappen, zijn vriendin was uit het raam gesprongen. Het dodelijke slachtoffer had 65 snij- en steekwonden.

Medegedetineerde gestoken

Eind augustus heeft de verdachte in de gevangenis in Zwolle een andere gedetineerde met een afgeslepen pen in het hoofd gestoken. Dat incident zal als extra feit – poging doodslag - op de dagvaarding komen te staan. De verdachte werd na het steekincident overgebracht naar de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
77.2%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.1%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie





regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'