Account
Logo
Zoeken
7.2 °C

Impressie MFC

Complimenten raad voor MFC Drachtstercompagnie

do 7 januari 2021, 14.28 uur

DRACHTEN - De gemeenteraad Smallingerland heeft alle lof voor de inwoners van Drachtstercompagnie, die betrokken waren bij de plannenmakerij voor het multifunctioneel centrum in het dorp. De erkentelijkheid ging met name richting de bestuursleden van de vereniging voor Plaatselijk Belang. "We bedanken ze voor hun inzet en vooral het geduld dat ze tijdens de hele procedure hebben gehad", liet D66-raadslid Rob van der Leck weten. Burgemeester Jan Rijpstra sloot zich van harte bij de dankwoorden aan.

De complimenten kwamen voorbij omdat de raadsleden een besluit over het bestemmingsplan moesten geven. Daarin stond dat het nieuw te bouwen centrum ook een maximale goothoogte moet hebben. Probleem was dat het gebouw geen dakgoten krijgt. Daarom wordt die bepaling uit het bestemmingsplan gehaald.

Het multifunctioneel centrum komt in de plaats van de huidige accommodatie voor het sportpark 't Trefpunt. Basisschool SWS de Frissel (van PCBO Smallingerland) krijgt er onderdak en er komt een gymzaal voor de de binnensporten. Het multifunctioneel centrum wordt ook door sportverenigingen en Sportbedrijf Drachten gebruikt. Tegelijkertijd wordt het mfc een dorpshuis en ontmoetingsruimte voor onder andere Plaatselijk Belang en sportverenigingen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer