Account
Logo
Zoeken
7.2 °C

Foto: Geert Huisman |  De opengeknipte BMW van de vrouw uit Burgum

Veroorzaker ongeval Burgum weigerde bloedproef

ma 4 januari 2021, 16.20 uur

BURGUM - De veroorzaker van een frontale botsing bij de brug bij Sumar in december 2020 weigerde in het ziekenhuis een bloedproef. Dat is deze week bekend geworden. De politie had een sterk vermoeden dat de 42-jarige automobilist uit Hilversum drugs had gebruikt. Door de weigering kon niet vastgesteld worden of dat daadwerkelijk het geval was.

De man reed op 18 december 2020 vanaf Sumar richting Burgum. Vlak voordat hij de brug passeerde, kwam hij met zijn voertuig in botsing met meerdere voertuigen. Daarna volgde een frontale botsing met een 29-jarige moeder uit Burgum. Haar tweejarige en vierjarige kinderen had ze op dat moment bij zich. Door de aanrijding liep de Burgumse een dubbele beenfractuur op en blijvend letsel. Ze lag ruim twee weken in het ziekenhuis. De kinderen liepen een bloedneus en wat blauwe plekken op.

De 42-jarige veroorzaker uit Hilversum werd ook naar het ziekenhuis gebracht maar hij liep - voor zover bekend - weinig tot geen letsel op. De politie heeft de man destijds wel aangehouden omdat er een verdenking was van drugsgebruik. Ook is de politie een onderzoek gestart. Het is aan het Openbaar Ministerie of de man ook vervolgd gaat worden via de rechtspraak. De rechtbank gaat er in het algemeen - bij weigering van bloedproef - vanuit dat er ook drugs is gebruikt en dan is vaak de hoogste straf van toepassing.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer