10,1 °C

© WâldNet

'Raad T-diel onjuist geïnformeerd over sportcafé'

ma 04 januari 2021 16.05 uur

BURGUM - Doordat wethouder Gelbrig Hoekstra van Tytsjerksteradiel eerder geen duidelijke antwoorden gaf, blijven er vragen bestaan over de verkoop van het sportcafé van sporthal Nije Westermar in Burgum. GroenLinks en de VVD dienden in december een reeks nieuwe vragen in. Volgens de partijen werd de gemeenteraad bovendien onjuist geïnformeerd.

Uit de door hen recent opgevraagde (ambtelijke) stukken is deze maand duidelijk geworden dat een aantal ontwikkelingen rondom het sportcafé onder de pet zijn gehouden. Zo werd de raad niet ingelicht over de maatschappelijke- en welzijnsactiviteiten die zijn gepland in de 'hûskeamer' van FC Burgum.

Ook de mogelijkheid van de verkoop van het sportcafé aan FC Burgum kwam in december 2019 in beeld. De gemeenteraad werd pas ruim een half jaar later summier ingelicht. De wethouder gaf later aan dat het 'staand beleid' zou zijn geweest en dat het heel normaal is dat kantines in eigendom van sportclubs komen. In de voormalige Westermar was het café overigens wel in eigendom van de gemeente.

De fracties van GroenLinks en de VVD willen van de wethouder en het gemeentebestuur opheldering.

De dubbele betrokkenheid van wethouder Hoekstra wringt ook. Zo ontving FC Burgum 150.000 euro via een Europese Leader-subsidie terwijl de wethouder in de toekenningscommissie voor deze subsidie zat. Het geld is bedoeld om 90 procent van de welzijnsactiviteiten in de sporthal samen te brengen. Niemand zou - volgens de VVD en GroenLinks - hiervan op de hoogte zijn gebracht. Bovendien was de wethouder voorheen met haar bedrijf Hoekstra Suwâld jarenlang hoofdsponsor van de voetbalclub.

Wethouder Hoekstra liet bij de Leeuwarder Courant in een eerste reactie weten zich niet te herkennen in het geschetste beeld. Ze zag af van verder commentaar omdat ze niet vooruit wilde lopen op de beantwoording van de schriftelijke vragen.

 

Regionaal nieuws

donderdag 21 oktober | 2 reacties

Herfstkermis in Drachten

10,1 °C
11 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.