5,5 °C

De zaak werd dinsdag uiteindelijk aangehouden

Techniek hapert bij rechtszaak moordpoging Dokkum

di 22 december 2020 13.30 uur

LEEUWARDEN - Omdat dinsdag er geen fatsoenlijke beeldverbinding was met het Pieter Baan Centrum (PBC) in Utrecht, ging de pro forma-behandeling van de strafzaak tegen een 35-jarige Ferwerter, die wordt verdacht van brandstichting en poging tot moord, niet door. Er was wel een geluidsverbinding met het PBC, maar advocaat Maarten Eckhardt weigerde om de zaak met alleen het geluid - en geen beeld - te doen. Zijn cliënt stond op de lijst om naar de rechtbank gebracht te worden, dat was niet gebeurd. De zaak werd aangehouden.

De Ferwerter wordt ervan verdacht van brandstichting en poging tot moord. In de nacht van 26 op 27 april zou de man brand hebben gesticht in een woning aan de Schans, nadat hij de bewoonster ernstig had mishandeld. De vrouw werd opgenomen in het ziekenhuis met drie schedelfracturen. In de woonkamer was een bank in brand gestoken terwijl het driejarige dochtertje van het slachtoffer nog in de woning was.

Verdachte zegt onschuldig te zijn

De Ferwerter werd dezelfde nacht aangehouden, hij had een kortstondige relatie met het slachtoffer gehad. De man heeft tot nu toe volgehouden onschuldig te zijn. Naar verwachting zal de zaak in maart 2021 inhoudelijk worden behandeld.

Haperende techniek

Het was dinsdagochtend niet de enige zaak die door de haperende techniek niet liep zoals de bedoeling was. Eerder op de ochtend ging de pro forma-behandeling van een andere verdachte, een 55-jarige Leeuwarder, ook niet door. Er was wel een geluidsverbinding met de Marwei, maar daar nam de voorzitter geen genoegen mee. De zaak werd een uur later alsnog afgedaan, nadat de verdachte was opgehaald uit de Marwei en naar de rechtbank was gebracht.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie