0,9 °C

De poedertoren in Gerkesklooster deed dienst als noodvoorziening

FrieslandCampina sluit poederproductie Gerkesklooster

wo 02 december 2020 10.39 uur

GERKESKLOOSTER -

De poederproductie van FrieslandCampina in Gerkesklooster wordt beëindigd. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Ook in Dronrijp stopt de poederproductie. Door de beëindiging komen in totaal 57 arbeidsplaatsen te vervallen.

De aanleiding voor de beëindiging is een optimalisatie van het productienetwerk. De vestiging in Dronrijp, waar momenteel verschillende poederproducten worden geproduceerd, sluit per 1 april 2022. De wei- en melkpoedertoren in Gerkesklooster sluit per 15 januari 2021. Gerkesklooster blijft wel andere zuivelproducten zoals kaas produceren.

De poedertoren in Gerkesklooster deed dienst als noodvoorziening voor de verwerking van melk in het geval van een storing elders in het netwerk. De poederproducten die in Dronrijp worden geproduceerd voor toepassing in kindervoeding, medische voeding en sportvoeding zullen in andere productielocaties van FrieslandCampina worden geproduceerd. De vestiging in Dronrijp maakt deel uit van het productienetwerk van FrieslandCampina Ingredients en die in Gerkesklooster van FrieslandCampina Dairy Essentials.

Als gevolg van de voorgenomen besluiten ontstaan geen nieuwe arbeidsplaatsen in andere vestigingen van FrieslandCampina. De medewerkers en vakbonden zijn geïnformeerd en de medezeggenschap is om advies gevraagd. Voor medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd is het Sociaal Plan van FrieslandCampina van toepassing. FrieslandCampina ondersteunt de betrokken medewerkers bij het vinden van een nieuwe baan.

 

Regionaal nieuws

0,9 °C

9 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.