8,4 °C
Foto: Noordernieuws |  Na een zoekslag wist de politie de verdachten aan te houden op het Ureterpverlaat

Drietal inbrekers gepakt voor inbraak bij CSG Liudger

ma 30 november 2020 10.54 uur

DRACHTEN -

De politie heeft zondag aan het einde van de avond drie jongens opgepakt voor een inbraak. Het gaat om een 19 en 20 jaar uit Ter Apel en een 16 jarige jongen uit Drachten. Ze worden verdacht van een inbraak in een school van CSG Liudger aan de Leerweg in Drachten.

De inbraak werd ontdekt door een beveiliger die poolshoogte nam na een inbraakalarm. Hij alarmeerde de politie. Een raam was geforceerd om binnen te komen. Bij aankomst van de agenten waren de drie inbrekers verdwenen. De beveiliger had nog gezien dat de drie inbrekers met heel veel spullen wegliepen.

Na een zoekslag wist de politie de verdachten aan te houden op het Ureterpverlaat. Zij hadden een groot aantal laptops bij zich en gingen er bij het zien van de politieauto aanvankelijk nog vandoor. Na een achtervolging te voet, de inzet van een diensthond en mislukte verstoppogingen zijn alle drie aangehouden en ingesloten in het arrestantencomplex te Leeuwarden voor verder verhoor en onderzoek. Een grote hoeveelheid laptops zijn in beslag genomen voor onderzoek.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

8,4 °C

5 inbraken

14 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.