Account
Logo
Zoeken
4.7 °C
Drankrijder twee keer in een maand voor de rechter
De Harkemaster reed met een waarde die 9 keer hoger dan de grenswaarde lag

Drankrijder twee keer in een maand voor de rechter

ma 23 november 2020, 14.55 uur

LEEUWARDEN - Precies een maand geleden, op 23 oktober, zat een 25-jarige Harkemaster bij de politierechter omdat hij in februari met drank en drugs op had gereden. Hij kreeg een werkstraf van 50 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van negen maanden. Hij gaf toen als reden dat hij in de auto was gestapt dat hij ruzie had gehad met zijn ex-vriendin en er naar toe was gereden.

Zelfde verhaal
Met hetzelfde verhaal kwam de Harkemaster maandag ook weer aanzetten, toen hij zich opnieuw voor de rechter moest verantwoorden, dit keer omdat hij, op 20 november vorig jaar, met drank op had gereden. In de buurt van Boelenslaan hield zijn auto er volgens hem mee op. Volgens de politie was de Harkemaster van de weg geraakt en had hij een paar struiken en boompjes geraakt.

Rijbewijs definitief kwijt
Destijds mocht hij zijn rijbewijs nog houden. Nadat hij in februari weer was betrapt moest De Harkemaster het roze pasje inleveren bij het CBR. Daar moet hij in februari 2021 weer naar toe, als het goed is, is hij dan een jaar van de drank af. Mocht hij binnen 5 jaar weer de fout ingaan, dan is hij definitief zijn rijbewijs kwijt.

9 keer hoger dan grenswaarde
De Harkemaster is beginnend bestuurder. Hij moest een bloedproef ondergaan. De uitslag, 1,82 promille, was meer dan 9 keer hoger dan de grenswaarde van 0,2 promille voor beginnende bestuurders. De rechter zag deze keer geen toegevoegde waarde in het opnieuw opleggen van een – voorwaardelijke – rijontzegging. De Harkemaster kreeg wel voor de tweede keer een werkstraf van 50 uur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.5%
Nee  
55.3%
Maakt me niet uit  
18.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!