7,5 °C

© WâldNet

Raad akkoord met verkoop gemeentehuis onder boekwaarde

vr 20 november 2020 11.18 uur

KOLLUM -

De gemeenteraad van Noardeast-Fryslân ging donderdagavond akkoord met de verkoop van het gemeentehuis in Kollum. De verkoop levert de gemeente een verlies op van 127.000 euro. Dit bedrag moet afgeboekt worden. Het gemeentebestuur wilde het gemeentehuis het hele jaar al verkopen aan Fotocadeau en besloot in september om de verkoop toch 'openbaar' te doen. Fotocadeau dreigde destijds dat zij zich terug zouden trekken maar hebben dat nooit gedaan.

Hoewel de verkoop van gemeentelijk onroerend goed zelfstandig door het gemeentebestuur kan worden verkocht, moest de raad donderdag wel akkoord gaan vanwege het boekverlies. Er stemden 19 raadsleden (CDA, FNP, SIN, ChristenUnie, GroenNOF) voor en 8 raadsleden (Sjoerd Keizer (SIN), Actief Links Lokaal, Gemeentebelangen, Pvda, ELP, VVD) tegen. Keizer gaf als stemverklaring dat hij het afboeken van 127.000 euro betreurt. Als dat verlies er niet was geweest, was er ook minder gedoe geweest.

Vastgoedondernemer Wim Bulten en KMS Beheer waren de twee gegadigden die ook belang hadden bij het gemeentehuis. Omdat zij vinden dat de verkoopprocedure niet juist verliep, stappen zij vermoedelijk naar de rechter. De definitieve gunning zal op 14 december plaatsvinden. Of dit doorgang gaat krijgen, hangt af van eventuele rechtszaken.

 

Regionaal nieuws

7,5 °C

5 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.