Account
Logo
Zoeken
4.3 °C
Politierechter: 'U lapt het gewoon aan uw laars'

Politierechter: 'U lapt het gewoon aan uw laars'

do 19 november 2020, 20.10 uur

LEEUWARDEN - Een 32-jarige man uit Kollumerzwaag trekt zich tot op heden weinig aan van de regels die we in dit land hebben. De man stapte meerdere keren onder invloed van speed in de auto en werd eerder al veroordeeld voor diefstallen waarbij hij ook amfetamine had gebruikt. Hoewel een celstraf op zijn plek zou zijn, besloot de politierechter de man een taakstraf op te leggen om hem niet verder in de problemen te laten komen. Hij verblijft namelijk in een zorginstelling en zou dan op straat komen te staan.

De politierechter veroordeelde de Kollumerzwaagster donderdag tot een taakstraf van 80 uur voor het rijden onder invloed. Voor de diefstallen was hij al veroordeeld maar hij liep nog in een proeftijd. Daardoor kreeg hij ook een taakstraf van 90 uur om de voorwaardelijke traf ten uitvoer te leggen. Voor het rijden zonder geldig rijbewijs moet hij verder 360 euro boete betalen. De politierechter sprak de man streng toe: "U lapt het gewoon aan uw laars. U moet ervan doordrongen zijn dat dit gedrag niet kan. U kunt andere mensen aanrijden en een hoop schade veroorzaken."

Keningswei
De 32-jarige man was omstreeks 1.40 uur op 6 januari 2019 betrapt door de politie op de Keningswei in Veenklooster. Hij bleek onder invloed te zijn van drugs en hij had een rijbewijs waarvan de geldigheid al meer dan een jaar verstreken was. Een bloedtest gaf na laboratoriumonderzoek een score van 570 mg amfetamine per liter bloed. Dit was flink boven de grenswaarde. Destijds zei hij tegen de politie dat hij had gedacht dat de speed uitgewerkt zou zijn.

Zelfde verhaal nogmaals
Dat de man hardleers is, bleek uit het feit dat hij op 29 maart 2019 opnieuw wordt aangehouden. Deze keer om 2.24 uur in Kollumerzwaag. De man had opnieuw autogereden onder invloed van amfetamine. (410 mg). Ook reed hij nog steeds met het verlopen rijbewijs. De politierechter: "Dat wekt bij mij het vermoeden dat u zich er niets van aantrekt...."

De man liet op de rechtbank in Leeuwarden weten dat hij inmiddels geen drugs meer gebruikt.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
74.2%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.3%
Ik hoop dat het doorgaat!  
22.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'