Account
Logo
Zoeken
10.3 °C
Zorgverzekeringen vergelijken 2021
Weet jij inmiddels hoeveel premie je gaat betalen voor jouw huidige zorgverzekering in 2021?

Zorgverzekeringen vergelijken 2021

do 29 oktober 2020, 15.33 uur

LEEUWARDEN - De zorgkosten gaan in 2021 opnieuw omhoog. Hier ondervind jij als consument de gevolgen van. Hoe? Doordat de premie voor zorgverzekeringen stijgt. Dit is bij vrijwel iedere zorgverzekeraar het geval. Toch betekent dit niet direct dat jij aankomend jaar ook meer gaat betalen voor jouw zorgverzekering. Nee, want mogelijk kun jij wel besparen op jouw zorgverzekering door over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Om te achterhalen waar jij het minste premie betaalt, moet je zorgverzekeringen vergelijken. Maar hoe doe je dit precies? Wij vertellen je hieronder waar je precies op moet letten.

Hoogte van de premie
Weet jij inmiddels hoeveel premie je gaat betalen voor jouw huidige zorgverzekering in 2021? Dan kun je bepalen of je over wilt stappen naar een andere zorgverzekeraar. Dit doe je waarschijnlijk wanneer je vindt dat de premie te hoog is. Wanneer je zorgverzekeraars met elkaar gaat vergelijken, kijk je waarschijnlijk eerst naar de premie. Dit is niet gek, want hierdoor weet je direct hoeveel een zorgverzekering jou gaat kosten. Jongeren laten zich vaak leiden door de prijs. Zij zoeken de goedkoopste zorgverzekering voor jongeren, omdat zij het financieel niet al te breed hebben. Toch raden wij je aan je niet alleen tot de prijs te richten wanneer je zorgverzekering gaat vergelijken.

Waarvoor ben je verzekerd?
Een goedkope premie is mooi meegenomen, maar de manier waarop jij uiteindelijk verzekerd bent is belangrijker. Sluit je alleen de basisverzekering af? Dan is je premie aanzienlijk lager dan wanneer jij daarnaast kiest voor een aanvullende verzekering. Met alleen een basisverzekering ben jij alleen wel voor minder zaken verzekerd. Zo draai je zelf op voor de kosten wanneer je een tandarts of fysiotherapeut bezoekt. Dit is niet het geval wanneer je aanvullend verzekerd bent.

Hoe zit het met het eigen risico?
Naast de prijs en de inhoud van de zorgverzekering doe je er goed aan naar het eigen risico te kijken. Het eigen risico is bij iedere verzekeraar vastgesteld op hetzelfde minimale bedrag. Heb jij nooit iets? Dan kun jij het eigen risico verhogen. De premie voor de verzekering gaat hierdoor omlaag. Bedenk wel dat je met een hoger eigen risico meer zelf betaalt wanneer je zorg nodig hebt waarvoor je niet verzekerd bent.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum





regionaal nieuws

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid





regionaal nieuws

Dieselolie op A7: kilometers lange file

Dieselolie op A7: kilometers lange file