22,7 °C
© Jochem Wiersma |  De Annie Jacoba Visser onderweg naar de surfers

Fotograaf maakt einde aan zoekactie surfers

wo 28 oktober 2020 22.25 uur

PAESENS -

Woensdagmiddag werd er rond kwart over vier alarm gemaakt voor de opstappers van het KNRM station Lauwersoog, omdat er twee surfers mogelijk in problemen waren op de Waddenzee.

Een groep ervaren surfers was vanaf Lauwersoog op de surfplanken gestapt richting Schiermonnikoog. Op dat moment stond er een windkracht van 4 tot 6 beaufort. Daarom hadden de mannen een klein board gekozen om mee te surfen.

Toen er een regenbui naderde viel opeens de wind weg, waardoor de surfplanken geen genoeg draagvermogen meer hadden waardoor de surfers niet meer konden zeilen.

Een aantal van hen wist op tijd weer aan de kant te komen, echter twee van hen lukte dit niet. De surfers die op de kant wisten te komen hadden geen zicht op de twee en maakten zich toch wat ongerust, omdat het met een uur donker werd. Ze namen daarop contact op met de hulpdiensten.

De reddingboot Annie Jacoba Visser voer uit, maar kon de beide surfers niet vinden. De kans was aanwezig dat ze vanaf de Engelsmanplaat door het slik hadden gelopen en mogelijk al ergens aan wal waren gekomen. Daarop werd ook de politie ingeschakeld om een rondje door Paesens en Moddergat te rijden.

Ondertussen waren de surfers die aan de wal stonden met hun auto's richting Paesens gereden om daar op en achter de dijk te zoeken naar de twee personen.

Uiteindelijk trof een fotograaf van deze nieuwssite de beide heren aan nabij het garnalenfabriekje. Ze stapten net achterin een auto. Ze hadden zich bij een woning gemeld en daar vervoer geregeld. Ze waren zich niet bewust dat er door de hulpdiensten naar hun werd gezocht.

De fotograaf nam contact op met de Nederlandse Kustwacht en kon hun melden dat de surfers in goede gezondheid de vaste wal hadden bereikt. Nadat de operator van de Nederlandse Kustwacht de mannen zelf had gesproken werd de zoekactie afgeblazen.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

22,7 °C

8 inbraken

8 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.