Account
Logo
Zoeken
10.3 °C
Man door ex-schoonvader bespoten met rode verf
De Gorredijker heeft in de stalkingszaak hoger beroep aangetekend

Man door ex-schoonvader bespoten met rode verf

wo 28 oktober 2020, 14.35 uur

LEEUWARDEN - Op 14 december vorig jaar werd een inwoner van Gorredijk (48) bij de servicebalie van de Albert Heijn door zijn voormalige schoonvader bespoten met rode verf. Dat gebeurde niet zomaar, de Gorredijkster had een contactverbod. Daarna zou de man zijn ex-schoonfamilie zijn blijven lastigvallen.

Vrijgesproken van stalking
Hij had een relatie gehad met de dochter van de dorpsgenoot die rode verf in zijn gezicht spoot. Nadat de relatie over was, zou de Gorredijker zich schuldig hebben gemaakt aan het stalken van zijn ex. Daar kwam een rechtszaak van, maar de man werd op 13 september 2019 vrijgesproken. De rechtbank oordeelde dat zijn ex-vriendin niet duidelijk genoeg had aangegeven dat ze haar voormalige partner niet meer wilde zien.

Contactverbod overtreden
Op Whatsapp had ze haar ex geblokkeerd en weer gedeblokkeerd en het mailverkeer tussen de twee ging ook na het verbreken van de relatie gewoon door. De Gorredijker kreeg wel een werkstraf omdat hij het door Justitie opgelegde contactverbod had genegeerd. Dat verbod was in december nog steeds van kracht. Zijn ex-schoonfamilie stond bij de servicebalie van de Albert Heijn, toen de verdachte er vlak achter ging staan.

Gezicht kleurde ineens rood
Op camerabeelden was te zien dat er iets werd gezegd, waarna de ex-schoonmoeder haar man wegtrok, waarop die vervolgens iets tevoorschijn haalde en het gezicht van de verdachte ineens rood kleurde. De man deelde een paar ferme klappen uit. Hij moest woensdag voorkomen, maar hij kwam niet opdagen. Volgens advocaat Eva Bakx was dat om te voorkomen dat hij door emoties overmand zou raken.

Aanvaring kwam van beide kanten
Haar cliënt wilde ook aangifte doen, maar kreeg volgens Bakx van de politie te horen dat dat niet kon. De advocate vond dat de situatie door toedoen van beide partijen was geëscaleerd: haar cliënt werd eerst met verf bespoten, voor hij uithaalde naar zijn voormalige schoonvader. Rechter Klaas Bunk kon zich enigszins in de verdachte verplaatsen. Dat hij een klap uitdeelde, nadat hij met verf in zijn gezicht was gespoten, daar kon de rechter nog wel in komen.

Geen smartengeld
Dat hij vervolgens meerdere klappen had uitgedeeld, was volgens Bunk “buiten alle proporties”. Hij legde aan de Gorredijker een werkstraf op van 40 uur en een maand voorwaardelijke celstraf, proeftijd 3 jaar. Het slachtoffer vorderde 731 euro smartengeld en 100 euro aan materiële kosten. De rechter wees alleen het materiële deel toe en geen smartengeld. Dat had te maken met de inbreng van het slachtoffer zelf. “Er had niet met verf gespoten moeten worden”, aldus Bunk. De Gorredijker heeft in de stalkingszaak hoger beroep aangetekend.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie





regionaal nieuws

Motorrijder gewond bij botsing met auto

Motorrijder gewond bij botsing met auto