17,2 °C
Foto: Jelke Jongsma |  Op de locatie kunnen er 360 tests per dag worden gedaan en breidt waarschijnlijk snel uit naar 480 per dag.

Nieuwe corona-testlocatie in Kollum in gebruik genomen

wo 28 oktober 2020 11.19 uur

KOLLUM -

GGD Fryslân heeft woensdagochtend een nieuwe corona-testlocatie in gebruik genomen. De locatie bevindt zich in een gedeelte van het pand van het voormalige Lauwerscollege aan de Johannes Bogermanstraat in Kollum. Het is de vierde testlocatie van de GGD in Friesland.

Door deze uitbreiding kan GGD Fryslân nu zo'n 2000 mensen per dag ontvangen voor een betrouwbare en gratis test. Dat is ruim meer dan de vraag van de afgelopen twee weken. Toen meldden zich dagelijks zo'n 1200 mensen met klachten voor een test. Hierdoor is de wachttijd voor een test verdwenen.

Op de locatie kunnen er 360 tests per dag worden gedaan en breidt waarschijnlijk snel uit naar 480 per dag. De testlocatie in Kollum is alleen geopend op afspraak (via coronatest.nl, 0800-1202 of voor zorgverleners en leraren 0800-8101). Hoelang de testlocatie nodig is, hangt af van de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

Wie zich via coronatest.nl voor een test meldt, kan zijn uitslag digitaal inzien en hoeft hiervoor niet meer te wachten op een telefoontje van de GGD.

Met aanwijzingsborden door Kollum is duidelijk aangeven waar de testlocatie is te vinden.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws