Account
Logo
Zoeken
11 °C

Kant-en-klare supermarkt zoekt ondernemer

di 27 oktober 2020, 20.25 uur

WIJNJEWOUDE - Het hele dorp is er klaar voor. Alleen een ondernemer om de supermarkt van Wijnjewoude te runnen ontbreekt. Het dorp is nu naarstig op zoek naar iemand die de zaak wil runnen. Voor een groot deel komt deze ondernemer in een 'gespreid bedje'. Het supermarktplein in het hart van het dorp ligt er namelijk keurig verzorgd bij.

Ruim twee jaar geleden maakte een brand in één klap een einde aan de supermarkt. De loop was uit het dorp en ook dat werd flink gemist. Dus zetten inwoners de schouders onder een nieuw leven voor de dorpssupermarkt. En nu is het zover. Wijnjewoudsters hopen elkaar binnenkort weer in de opgefriste winkel te ontmoeten en met gevulde fietstassen of kofferbak het supermarktplein te verlaten.

Na de brand gingen veel vrijwilligers aan de slag: de winkel werd leeggehaald en schoongemaakt. Enkele dorpsgenoten vormden een investeringsgroep en wisten het pand aan te kopen en te renoveren. Ondertussen was ook een werkgroep aan de slag met toekomstplannen, want onderzoek had uitgewezen dat er in dit dorp met 2000 inwoners een goede boterham te verdienen is met een supermarkt. De winkel versterkt de leefbaarheid en er is ook grote behoefte aan aanvullende diensten zoals een geldautomaat en een PostNL servicepunt.

Het typeert Wijnjewoude; samen de schouders er onder. Zo kan een nieuwe ondernemer die de klant graag tevreden ziet en van samenwerken houdt, steun verwachten vanuit het dorp. En ook meerdere leveranciers hebben zich bereid verklaard om mee te werken aan de heropening van een supermarkt in Wijnjewoude. Momenteel wordt er ook gekeken naar een manier om een beginnende ondernemer te ondersteunen bij de investeringen die nodig zijn om te starten.

De huidige tijd brengt veel mensen in onzeker vaarwater. Daarentegen gaat het met name in de supermarktbranche erg goed. Hier ligt dus een mooie kans voor degene die hem pakt; Wijnjewoude biedt een prima gelegenheid om een nieuwe koers te varen naar een mooie toekomst. "Voor nieuwkomers in de branche, hebben we professionele begeleiding klaar staan om er een succes van te maken. Schroom dus niet om contact op te nemen." aldus Marianne Hulsbergen. Contact kan gezocht worden via hulsbergen@inverandering.nl.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

regionaal nieuws

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt



kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost




regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!