2,7 °C

Officiële start onderwijsprogramma op BHS

za 24 oktober 2020 11.20 uur

GORREDIJK -

Op donderdag werd de officiële aftrap verricht van het nieuwe Groenprogramma op de Burgemeester Harmsma School (BHS) in Gorredijk. Vanaf de start van dit schooljaar volgen leerlingen het vak Groen. Donderdag deed wethouder De Vries van de gemeente Opsterland officieel de deur open van het nieuwe groenlokaal.

Het idee voor het groene aanbod ontstond bij directeur Voetelink door de nieuwjaarsspeech van burgemeester Van Selm van Opsterland. Van Selm roemde de 400 bedrijven in de groene sector in de gemeente. Dit zaadje viel in goede aarde bij Voetelink en de BHS. "Zouden leerlingen, in onze gedachte van breed vormingsaanbod, naast zorg-welzijn, economie en techniek ook niet moeten proeven aan groen als ze wonen, leren en leven in onze regio?" vroeg Voetelink zich af.

Docenten Groen Deirdre Azu en Wilma van der Meulen waren snel voor dit idee te porren en stampten met behulp van collega’s en zelfs familie voor en in de zomervakantie van 2020 een Groenprogramma en een groenlokaal uit de grond. In het groenlokaal is ruimte gemaakt voor dieren, zoals cavia’s, konijnen, reptielen en vogels, planten, bloemen en agri. Buiten is een grote kas en schooltuin aangelegd om te leren over tuinaanleg en grondbewerking.

En zo komt het dat op de BHS vanaf nu leerlingen in zowel klas 1 en 2 ook kennismaken met de groene wereld in en buiten school. Het ligt in de lijn der verwachting dat leerlingen in de bovenbouw in de toekomst ook keuzevakken in Groen kunnen gaan volgen. Maar zover is het nog niet. Eerst maar genieten van de enthousiaste reactie van leerlingen en leren van dit eerste jaar Groen. De reacties van leerlingen zijn tot nu toe veelbelovend. Zij zijn erg te spreken over deze nieuwe loot aan de BHS-boom.

 

Regionaal nieuws

2,7 °C

12 inbraken

11 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.