3,2 °C

Smallingerland verstrekt mondkapjes aan minima

wo 21 oktober 2020 15.50 uur

DRACHTEN -

De gemeente Smallingerland verstrekt gratis mondkapjes aan minima en inwoners met schulden. Het uitdelen ervan gaat bijvoorbeeld via de voedselbank en andere locaties waar betrokken mensen komen, vertelde wethouder Bert Westerink naar aanleiding van vragen van PvdA-raadslid Johannes Veldkamp. In de strijd tegen het coronavirus vindt hij dat alle inwoners van de gemeente de beschikking over mondkapjes zou moeten hebben.

"We maken ons zorgen over mensen met lage inkomens, de minima, en mensen met schulden", aldus Veldkamp. Hij noemde het bijna vanzelfsprekend dat iedereen in de openbare ruimte een mondkapje draagt, maar het geld ervoor heeft niet iedereen.

Wethouder Westerink was het met de sociaaldemocraat eens dat het belangrijk is dat alle inwoners van de gemeente de beschikking over liefst herdraagbare mondkapjes heeft. "Het rijk verwacht ook dat de gemeenten daaraan meehelpen." Hij stond open voor tips en suggesties voor de manieren waarop de minst draagkrachtigen in de gemeente benaderd kunnen worden.

 

Regionaal nieuws

3,2 °C

12 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.