9,4 °C

Diefstal uit bedrijfsbus: 140 uur werkstraf

wo 21 oktober 2020 14.45 uur

LEEUWARDEN -

Een 35-jarige inwoner van Leeuwarden is woensdag wegens diefstal uit een bedrijfsbus door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf van 140 uur en drie dagen cel. De celstraf heeft de man al in voorarrest uitgezeten. In december vorig jaar heeft de man in Twijzel uit een bedrijfsbus gereedschap gestolen.

Naam wilde verdachte niet noemen
De eigenaar miste een een watertank, een handzaag en een laserstok. De dieven hebben de spullen doorverkocht. De Leeuwarder had de inbraak samen met iemand anders gepleegd. Een naam wilde hij bij de politie niet noemen. Destijds woonde hij bij zijn (ex-) vriendin in Kollum. Haar auto had hij bij een bedrijf in Sneek voor reparatie gebracht.

750 euro voor lease-auto
Hij kreeg een lease-auto mee, die hij echter niet terug had gebracht. De Leeuwarder zei dat hij geen geld had om de auto af te tanken en hem daarom niet terug durfde te brengen. Uiteindelijk heeft hem nog een lieve duit gekost: de reparatie kostte iets meer dan 100 euro. Hij heeft het bedrijf 750 euro betaald, als compensatie voor het achterhouden van de lease-auto.

Onder invloed achter het stuur
Door de automatische nummerplaatherkenning (ANPR, of automatic numberplate recognition) liep hij tegen de lamp, toen hij op 23 januari bij een dorpje in de buurt van Veendam werd aangehouden. De lease-auto stond als verduisterd gesignaleerd. De man bleek onder invloed van THC (cannabis) en cocaïne achter het stuur te zitten. De Leeuwarder heeft een strafblad. De eigenaar van het gestolen gereedschap kreeg 530 euro schadevergoeding.

 

Regionaal nieuws

9,4 °C

4 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.