1,8 °C

Foto: Jelke Jongsma

Kollum wordt vierde corona-testlocatie in Friesland

di 20 oktober 2020 14.25 uur

KOLLUM -

GGD Fryslân neemt vanaf woensdag 28 oktober een nieuwe corona-testlocatie in gebruik in Kollum. De locatie bevindt zich in een gedeelte van het pand van het voormalige Lauwerscollege aan de Johannes Bogermanstraat in Kollum. Het is de vierde testlocatie van de GGD in Friesland naast Leeuwarden, Drachten en IJlst.

De GGD was al langere tijd op zoek naar een geschikte locatie in de gemeente Noardeast-Fryslân. De vraag naar testen neemt nog steeds toe. Bovendien wil GGD Fryslân voor inwoners van de provincie graag een goede spreiding van de testlocaties, zodat de reistijd voor iedereen redelijk beperkt blijft.

Met de opening van deze vierde locatie verwacht GGD Fryslân aan beide vragen tegemoet te komen. GGD Fryslân kan op de drie huidige locaties inmiddels zo'n 1700 personen per dag testen. De wachttijd is inmiddels teruggebracht tot een etmaal. Kollum voegt er 360 tests per dag aan toe en breidt waarschijnlijk snel uit naar 480 per dag.

De testlocatie in Kollum is alleen geopend op afspraak (via www.coronatest.nl, 0800-1202 of voor zorgverleners en leraren 0800-8101). Hoelang de testlocatie nodig is, hangt af van de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

 

Regionaal nieuws

1,8 °C

5 inbraken

14 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.