Account
Logo
Zoeken
9.3 °C

Boete voor vernielingen bij begeleid wonen

di 20 oktober 2020, 12.05 uur

LEEUWARDEN - Een 23-jarige inwoner van Stroobos was op 7 juni verantwoordelijk voor een reeks vernielingen bij een begeleid wonen voorziening in Dokkum. Dinsdag kreeg de man, die daar op dat moment verbleef, een voorwaardelijke boete van de politierechter. De rechter plaatste de verdachte onder toezicht van de reclassering.

Leiding had 'de pik' in op verdachte
In een boze bui zou de verdachte onder meer een deur, een muur, een stoel, een brandblusdeken en een flesje met desinfectiemiddel hebben gemold. De verdachte ontkende de meeste vernielingen. Dat de leiding van de opvang wel aangifte tegen hem had gedaan, zou volgens hem komen omdat ze 'de pik' op hem in hadden. Het zou al niet geklikt hebben tussen hem en de leiding.

Drinken niet meer elke dag
Volgens de reclassering had de verdachte alcohol gebruikt. Als hij boos wordt, zou hij vrij snel overgaan tot het gebruiken van geweld. Dat ontkende hij niet: "Zo heb ik het van mijn moeder geleerd". Over het drinken zei hij dat hij het niet meer elke dag doet. De rechter legde een voorwaardelijke boete op van 500 euro en plaatste de verdachte onder toezicht van de reclassering. Hij moet meewerken aan begeleid wonen en hij moet zich laten controleren op het gebruik van middelen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer