Account
Logo
Zoeken
8.2 °C
Twee keer op een dag met drugs achter het stuur

Twee keer op een dag met drugs achter het stuur

vr 16 oktober 2020, 15.30 uur

LEEUWARDEN - Een Drachtster (37) liep in de vroege ochtend van 17 februari tot twee keer toe tegen de lamp: hij was bij Heerenveen door de politie van de weg gehaald. Het bleek dat hij onder invloed van ghb en speed achter het stuur zat. Na de bloedproef kreeg de Drachtster een rijverbod, maar evenzogoed stapte hij weer in de auto. Bij Terwispel werd hij opnieuw aan de kant van de weg gezet.

Drietal winkeldiefstallen
De man moest vrijdag voor de rechter verschijnen. Hij was er niet, volgens zijn advocaat omdat hij net een nieuwe baan heeft. Het drugsrijden was niet het enige waarvoor de Drachtster zich moest verantwoorden. Hij werd ook verdacht van een drietal winkeldiefstallen. Begin september vorig jaar had hij bij de Jumbo in Drachten levensmiddelen gestolen.

Diefstal zonnebril vrijgesproken
Op 19 december had hij weer gestolen bij Dirk van den Broek. Ditmaal bedroeg de buit onder andere aardappels, vlees en energy-drink. Van die laatste diefstal had de Drachtster gezegd dat hij nog maar drie euro op de pin had. Van de diefstal van een zonnebril bij de Pearle in Drachten werd hij vrijgesproken. De diefstal was op 26 juli vorig jaar en er waren camerabeelden van.

Taser was “een hebbedingetje”
De beelden blonken niet uit in duidelijkheid. Een agent had de verdachte herkend, een collega had de verdachte niet herkend. Te weinig bewijs om de man hiervoor te veroordelen oordeelde de rechter. Toen hij werd aangehouden voor het drugsritje had de Drachtster ook nog een taser op zak. De man zei dat het "een hebbedingetje" was, waar verder niets mee van plan was.

Twee maanden cel en rijontzegging
De Drachtster was indertijd verslaafd aan ghb. Die verslaving zou hij hebben overwonnen na een verblijf van 47 dagen in de gevangenis. Op basis van het strafblad – 12 pagina’s – en vanwege de ernst van de feiten vond de rechter dat een hernieuwd verblijf achter de tralies onontkoombaar was. De Drachtster kreeg, overeenkomstig de eis van de officier van justitie, een celstraf van twee maanden plus drie maanden voorwaardelijk. Voor het rijden onder invloed van drugs legde de rechter een rijontzegging van negen maanden op.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
77.8%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.2%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie